Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι είναι απεντόμωση

Τι είναι η απεντόμωση;

Αναφερόμαστε στην καταπολέμηση εντομών σε κατοικημένους χώρους

Τι είναι η απεντόμωση;

Η απεντόμωση είναι η εξόντωση εντόμων είναι η διαδικασία αφαίρεσης-εξάλειψης του πληθυσμού των εντόμων που έχουν εισβάλλει σε έναν χώρο. Αποτελεί αναγκαίο βήμα καθώς εξαλείφει τα ανεπιθύμητα έντομα από έναν χώρο.

Τι είναι απεντόμωση και ποιος μπορεί να την κάνει;

Ποιος μπορεί να κάνει απεντόμωση

Κάθε επιχείρηση ή απολυμαντής που εφαρμόζει απεντομώσεις σε κατοικημένους χώρους υποχρεούται να διαθέτει υπεύθυνο επιστήμονα και να έχει λάβει την απαραίτητη “Άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους”. Αυτή η άδεια ισχύει για συγκεκριμένη περίοδο και μπορεί να ανανεωθεί υπό τον όρο ότι οι προϋποθέσεις που της έδωσαν ισχύ παραμένουν έγκυρες.

Στην περίπτωση των επιχειρήσεων θα πρέπει να απασχολεί στο μόνιμο προσωπικό ειδικούς επιστήμονες όπως γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους, φαρμακοποιούς, χημικούς, επόπτες δημόσιας υγείας κ.α

Στην περίπτωση ατομικών επιχειρήσεων ή απολυμαντών θα πρέπει οι ίδιοι να ασκούν μια από της παραπάνω επιστήμες.

ti einai apentomwsi

Τι είναι απεντόμωση, και πότε πρέπει να κάνουμε απεντόμωση;

Η συχνότητα των απεντομώσεων ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση και το περιβάλλον. Σε σπίτια, η καταπολέμηση των εντόμων προτείνεται να γίνεται κάθε φορά που εμφανίζεται έντονο πρόβλημα. Επιπλέον, είναι σύσταση να γίνεται και προληπτικά, με στόχο την πρόληψη.

Τα έντομα όπως κουνούπια, ψύλλοι, κοριοί και τσιμπούρια που μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, η αντιμετώπιση θα πρέπει να γίνεται άμεσα, ακόμα και σε μικρές εμφανίσεις.

Γενικά, δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάρκεια που ορίζει πότε θα πρέπει να γίνει απεντόμωση σε μια κατοικία, πολυκατοικία ή επαγγελματικό χώρο. Ωστόσο, προληπτικά, είναι προτιμότερο να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το έτος, και πιο συχνά σε περιοχές με αυξημένη παρουσία εντόμων.

Η εταιρεία προτείνει η απεντόμωση να γίνετε κατ, ελάχιστο δύο φορές στο έτος, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο

Τι είναι απεντόμωση και εάν πρέπει να γίνεται χειμερινούς μήνες;

Η απεντόμωση, όπως έχουμε προαναφέρει, αποτελεί την αποτελεσματική καταπολέμηση των εντόμων και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάφορους μήνες του έτους, εφόσον υπάρχει πρόβλημα με έντομα. Ειδικά οι κοριοί αποτελούν παράδειγμα εντόμου που μπορεί να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους. Συνεπώς, η άμεση εφαρμογή της απεντόμωσης αποτελεί αναγκαιότητα, καθώς η καθυστέρηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνθηση του πληθυσμού τους, δημιουργώντας έτσι ακόμη πιο προβληματική κατάσταση που θα απαιτούσε δύσκολη αντιμετώπιση. Επομένως, η πρόληψη και η τακτική παρακολούθηση των εντόμων αποτελούν ουσιαστικά εργαλεία για τη διατήρηση της υγείας και της άνεσης στον χώρο μας.

Τι είναι απεντόμωση και σε ποιους χώρους γίνεται;

Για να διατηρήσεις ένα υγιές και άνετο περιβάλλον στο σπίτι σου, η απεντόμωση είναι αναγκαία διαδικασία που προτείνεται να πραγματοποιείται 2-3 φορές το χρόνο, ειδικά σε μεγάλα κτίρια όπως οι πολυκατοικίες. Έχει αποδειχθεί ότι η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι περίοδοι με τη μεγαλύτερη έξαρση των εντόμων, Τι είναι απεντόμωση

καθιστώντας τις ιδανικές για την εκτέλεση της διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση, η τακτική απεντόμωση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο είναι απαραίτητη για τη διατήρηση χαμηλών επιπέδων πληθυσμού εντόμων. Πριν την επίσκεψη του εξειδικευμένου συνεργείου, είναι σημαντικό να καθαρίσεις προσεκτικά το σπίτι σου και να ελέγξεις τις σωληνώσεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Η απεντόμωση είναι απαραίτητη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού και αποτελεί γρήγορη και απλή διαδικασία που απαιτεί την επέμβαση ειδικών συνεργείων με άδεια. Συνεπώς, αν θέλεις να αποφύγεις ή να εξαλείψεις τους επισκέπτες που δεν επιθυμείς στο σπίτι σου, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για την απεντόμωση.

Call Now Button