Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πως γίνεται η απεντόμωση

Πως γίνεται η απεντόμωση

Αναφερόμαστε στους τρόπους που χρησιμοποιούμε για τον έλεγχο εντόμων σε κατοικημένους χώρους.

Πως γίνεται η απεντόμωση;

Ψεκασμός υπό χαμηλή πίεση

Η εφαρμογή με χαμηλή πίεση πραγματοποιείται με τη χρήση μιας αντλίας ψεκασμού, όπου το διάλυμα εντομοκτόνου εκτοξεύεται σε όλες τις επιφάνειες που επισκέπτονται τα έντομα ή κατασκευάζουν φωλιές τους. Στο εσωτερικό, πραγματοποιείται εφαρμογή σε αποθηκευτικούς χώρους, τουαλέτες και σιφώνια. Στο εξωτερικό, το ψεκαστικό διανέμει το διάλυμα περιμετρικά και στα φρεάτια.

Ψεκασμός υπό υψηλή πίεση

Η εφαρμογή υπό υψηλή πίεση πραγματοποιείται με ειδικά βενζινοκίνητα μηχανήματα και είναι κατάλληλη για μεγάλες υπαίθριες περιοχές. Τα εντομοκτόνα φάρμακα που χρησιμοποιούνται έχουν επιλεκτική δράση και επιτίθενται μόνο στα επιζώντα επιβλαβή έντομα.

Απεντομώσεις με νεφελοψεκασμό
Οι απεντομώσεις με νεφελοψεκασμό γίνονται με ειδικά μηχανήματα (fogger), τα οποία εκπέμπουν το εντομοκτόνο σκεύασμα σε μικροσταγονίδια δημιουργώντας ψυχρό νέφος. Τα σταγονίδια διαθέτουν μεγαλύτερη διείσδυση σε σχισμές, ρωγμές και δυσπρόσιτες περιοχές. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς χώρους, μεγάλες αποθήκες και περιοχές με έντονη προσβολή από έντομα

Απεντομώσεις με gel

Το gel χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των μυρμηγκιών και των κατσαρίδων σε εσωτερικούς χώρους, όπως η κουζίνα και το μπάνιο. Εφαρμόζεται σε σημεία όπως ράφια ντουλαπιών, μεντεσέδες, σωληνώσεις νιπτήρων και άλλες περιοχές όπου συχνάζουν τα έντομα. Το gel είναι απαλλαγμένο από οσμές και μη τοξικό, καθιστώντας το ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Απεντομώσεις με ατμοποίηση

Με τη μέθοδο της ατμοποίησης καταπολεμούνται ξυλοφάγα έντομα και έντομα αποθηκών, όπως το σκαθάρι του καπνού. Εφαρμόζεται σε κλειστούς χώρους για να αποφεύγεται η διαρροή του υλικού (όπως αποθήκες, σιλό). Αυτή η εξειδικευμένη μέθοδος εφαρμόζεται σε επαγγελματικούς χώρους.

Απεντόμωση με παγίδες

Οι παγίδες με κόλλα για έρποντα ή πεταλούδες έντομα χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση και τον έλεγχο του πληθυσμού των εντόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Πως γίνεται η απεντόμωση, και πότε πρέπει να κάνουμε απεντόμωση;

Ποιος μπορεί να κάνει απεντόμωση

Κάθε επιχείρηση ή ειδικός απολυμαντής που πραγματοποιεί απεντομώσεις σε κατοικημένους χώρους είναι υποχρεωμένος να έχει στο προσωπικό του έναν επιστήμονα που θα είναι υπεύθυνος για την διαδικασία αυτή και να έχει λάβει την αναγκαία άδεια για την εκτέλεση τέτοιων εργασιών. Αυτή η άδεια ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μπορεί να ανανεωθεί με την προϋπόθεση ότι οι προϋποθέσεις που προϋποθέτουν την χορήγησή της παραμένουν έγκυρες. Στην περίπτωση επιχειρήσεων, απαιτείται η παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού όπως γεωπόνοι, τεχνολόγοι γεωπόνοι, φαρμακοποιοί, χημικοί, επόπτες δημόσιας υγείας και άλλοι συναφείς επιστήμονες. Στην περίπτωση ατομικών επιχειρήσεων ή απολυμαντών, οι ίδιοι θα πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις και προσόντα σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η άδεια.

pws ginetai h apentomwsh

Τι είναι απεντόμωση, και πότε πρέπει να κάνουμε απεντόμωση;

Η συχνότητα των απεντομώσεων ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση και το περιβάλλον. Σε σπίτια, η καταπολέμηση των εντόμων προτείνεται να γίνεται κάθε φορά που εμφανίζεται έντονο πρόβλημα. Επιπλέον, είναι σύσταση να γίνεται και προληπτικά, με στόχο την πρόληψη.

Τα έντομα όπως κουνούπια, ψύλλοι, κοριοί και τσιμπούρια που μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, η αντιμετώπιση θα πρέπει να γίνεται άμεσα, ακόμα και σε μικρές εμφανίσεις.

Γενικά, δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάρκεια που ορίζει πότε θα πρέπει να γίνει απεντόμωση σε μια κατοικία, πολυκατοικία ή επαγγελματικό χώρο. Ωστόσο, προληπτικά, είναι προτιμότερο να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το έτος, και πιο συχνά σε περιοχές με αυξημένη παρουσία εντόμων.

Η εταιρεία προτείνει η απεντόμωση να γίνετε κατ, ελάχιστο δύο φορές στο έτος, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο

Πώς γίνεται η απεντόμωση και εάν πρέπει να γίνεται χειμερινούς μήνες;

Η εξάλειψη των εντόμων, όπως αναφέραμε προηγουμένως, αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέτρο καταπολέμησής τους και είναι εφικτή κατά τη διάρκεια διαφορετικών μηνών του έτους, εφόσον αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με έντομα. Ιδιαίτερα οι κοριοί είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εντόμων που μπορούν να εμφανίζονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Συνεπώς, η άμεση εφαρμογή της εξάλειψής τους είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς η καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του πληθυσμού τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια ακόμη πιο προβληματική κατάσταση που θα απαιτήσει πιο περίπλοκες επεμβάσεις. Συνεπώς, η πρόληψη και η συχνή παρακολούθηση των εντόμων αποτελούν ουσιαστικά εργαλεία για τη διασφάλιση της υγείας και της άνεσης στον χώρο που μένουμε.

Πως γίνεται η απεντόμωση και ποιος μπορεί να την κάνει;

Κάθε εταιρεία ή επαγγελματίας που πραγματοποιεί απεντομώσεις σε κατοικημένους χώρους υποχρεούται να διαθέτει υπεύθυνο επιστήμονα και να έχει λάβει την απαραίτητη “Άδεια εξόντωσης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους”. Πως γίνεται η απεντόμωση

Αυτή η άδεια ισχύει για περίοδο πέντε ετών και μπορεί να ανανεωθεί υπό τον όρο ότι οι προϋποθέσεις που της έδωσαν ισχύ παραμένουν έγκυρες.
Στην περίπτωση των εταιρειών θα πρέπει να έχουν στο επαγγελματικό τους προσωπικό ειδικευμένους επιστήμονες όπως γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους, φαρμακοποιούς, χημικούς, επόπτες δημόσιας υγείας κ.λπ.
Στην περίπτωση ατομικών επιχειρηματιών ή απολυμαντών θα πρέπει οι ίδιοι να διαθέτουν εξειδίκευση σε μία από τις προαναφερθείσες επιστήμες.
Call Now Button