Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απολύμανση για κουνούπια: εξολοθρεύουμε τα κουνούπια

Απολύμανση για κουνούπια

Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας απολύμανση για κουνούπια και απεντόμωση, απόλυτη προστασία από κουνούπια ! Εδώ θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές και πρακτικές λύσεις για να αποφύγετε τα τσιμπήματα κουνουπιών και να δημιουργήσετε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον στο σπίτι σας

Ψεκασμός για κουνούπια

Προσφέρουμε υπηρεσίες ψεκασμού για κουνούπια για να προστατεύσουμε εσάς και την οικογένειά σας από τα κουνούπια και τα μεταδιδόμενα νοσήματα από αυτά. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για τον χώρο σας.

Απολύμανση για κουνούπια με φθηνές τιμές

 • Τιμή απεντόμωση για κουνούπια σε μπαλκόνι από 30€
 • Τιμή απεντόμωση για κουνούπια σε κήπο από 60€
 • Τιμή απεντόμωση για κουνούπια σε αγρό από 60€
 • Τιμή απεντόμωση για κουνούπια σε διαμέρισμα από 50€

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν φόρους.

Απολύμανση για κουνούπια στην Αθήνα με φθηνές τιμές
Πως μεταφέρονται τα κουνούπια

Τα κουνούπια μεταφέρονται και με τον αέρα.

Τα κουνούπια μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο κυρίως με τη βοήθεια του αέρα και του ανθρώπου, οι ποιο διαδεδομένοι τρόποι μεταφορά είναι:

1
Τα κουνούπια μπορούν να παρασυρθούν από τον αέρα και να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις από ανεμοστρόβιλους ή άλλους ανέμους
2
Τα κουνούπια μπορούν να μεταφερθούν με τον άνθρωπο και τα ζώα, καθώς αντιλαμβάνονται την παρουσία τους και επιδίδονται σε επιθετικές επιθέσεις.
3
Τα κουνούπια μπορούν να μεταφερθούν σε οχήματα, καθώς μπορούν να εισέλθουν σε αυτά και να ταξιδεύουν μαζί με τους επιβάτες.
4
Επιπλέον, τα κουνούπια μπορούν να μεταφέρονται και με άλλα μέσα, όπως αντικείμενα και είδη ρουχισμού.
Ψεκασμός για κουνούπια

Αφορά την εξόντωση των κουνουπιών σε εξωτερικούς χώρους

Ψεκασμός για κουνούπια

Ο ψεκασμός για κουνούπια είναι μια διαδεδομένη μέθοδος για τον έλεγχο του πληθυσμού τους και την πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών που μπορούν να προκαλέσουν. Οι ψεκασμοί για κουνούπια συνήθως γίνονται με τη χρήση ειδικών εντομοκτόνων που είναι αποτελεσματικά κατά των κουνουπιών.

Η απολύμανση για κουνούπια μειώνει τον πληθυσμό τους.

Ο ψεκασμός μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των κουνουπιών και την πρόληψη της μετάδοσης ασθενειών που μεταφέρονται από τα κουνούπια, όπως η ζικα ή η δενγκέ. Εντούτοις, οι επιστήμονες και οι αρχές υγείας προτείνουν να χρησιμοποιούνται και εναλλακτικές μέθοδοι όπως οι σίτες και τα απωθητικά κουνουπιών.

Που γίνετε ο ψεκασμός κουνουπιών

Όπως και στα μυρμηγκιά οι ψεκασμοί γίνονται συνήθως σε εξωτερικούς χώρους, όπως αυλές, κήπους, πάρκα και παραλίες, ενώ σε εσωτερικούς χώρους μπορούν να γίνουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως σε δημόσιους χώρους και κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια, όπως η ελονοσία.
Είναι σημαντικό να γίνεται η απολύμανση για κουνούπια από εξειδικευμένους επαγγελματίες, που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και εκπαίδευση για τη χρήση των χημικών προϊόντων, καθώς και για την ασφαλή εφαρμογή τους.
Επίσης, πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης, όπως η απομάκρυνση τροφίμων και ποτών κατά τη διάρκεια που διενεργείτε η απολύμανση για κουνούπια.

Συνήθειες και συμπεριφορά κουνουπιών

Διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορά.

Τροφή κουνουπιών

Η τροφή των κουνουπιών αποτελείται κυρίως από αίμα, το οποίο αναζητούν από ανθρώπους, ζώα και άλλα ερπετά και έντομα.

Μέγεθος κουνουπιών

Το μέγεθος των κουνουπιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος τους. Γενικά, τα κουνούπια είναι μικρά έντομα μεγέθους από 3 έως 6 χιλιοστά σε μήκος.

Επιβίωση κουνουπιών

Τα κουνούπια επιβιώνουν σε μια μεγάλη ποικιλία περιβαλλοντικών συνθηκών και μπορούν να βρεθούν σε όλο τον κόσμο εκτός από τις περιοχές των πόλων.

Αναπαραγωγή κουνουπιών

Η αναπαραγωγή των κουνουπιών είναι μια σύνθετη διαδικασία. Τα θηλυκά κουνούπια γενικά αναζητούν αίματα για να τροφοδοτήσουν τα αυγά τους και να παράξουν ωάρια.

Απεντόμωση κουνουπιών με παιδιά ή κατοικίδια

Η απεντόμωση κουνουπιών είναι ασφαλής μέθοδος για την εξόντωση των κουνουπιών

Απολύμανση για κουνούπια στο σπίτι με παιδιά ή κατοικίδια.

Απολύμανση για κουνούπια με παιδιά ή κατοικίδια

Η απεντόμωση για κουνούπια στο σπίτι με παιδιά είναι μια σημαντική διαδικασία που απαιτεί προσοχή και προετοιμασία. Παρακάτω δίνουμε μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε στην απολύμανση για κουνούπια στο σπιτιού σας με ασφάλεια για τα παιδιά σας.

 • Η απολύμανση για κουνούπια γίνεται με την μέθοδος του ψεκασμού και είναι ακίνδυνη για τα παιδιά ή τα κατοικίδια εφόσον δεν υπάρχουν άνθρωποι με αλλεργίες στα συγκεκριμένα σκευάσματα, το ποσοστό ασφάλειας μεγαλώνει όταν διενεργείται από πιστοποιημένα συνεργεία και πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας.
 • Η επιλογή των εντομοκτόνων θα πρέπει να έχει γίνει με αυστηρά κριτήρια και να πληρούν όλες τις προδιαγραφές και έχουν πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Φ.
 • Όσο διαρκεί η εφαρμογή θα πρέπει να απομακρύνετε τα παιδιά και τα κατοικίδια από τον χώρο που διενεργείτε η απολύμανση για κουνούπια.

Απολύμανση για κουνούπια σε διαμερίσματα, μπαλκόνι ή κήπο.

Η απεντόμωση για κουνούπια είναι ένα απαραίτητο μέτρο για την εξάλειψη των κουνουπιών σε διαμερίσματα, μπαλκόνια και κήπους. Τα κουνούπια μπορούν να μεταδίδουν αρκετές ασθένειες, όπως τον ιό του Δυτικού Νείλου, τον ιό της Ζίκα και τον ιό του Δενγκέ, και μπορούν να προκαλέσουν ενοχλητικά εξανθήματα.

Η εταιρεία μας διενεργεί απεντομώσεις είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της υγιεινής στο σπίτι μας και την προστασία από επιβλαβείς έντομα όπως τα κουνούπια. Ειδικά στα διαμερίσματα, τα μπαλκόνια και τους κήπους, τα κουνούπια μπορούν να είναι ακόμα πιο ενοχλητικά και να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας.
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι απεντόμωσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξάλειψη των κουνουπιών. Με την πιο δημοφιλής να είναι η χρήση χημικών σκευασμάτων μέσο της απολύμανσης για κουνούπια.

Apolymansi gia koynoypia kai sknipes sthn Athina me fthines times
Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια.

Εκτός την απολύμανση για κουνούπια δείτε και άλλους τρόπους προφύλαξης.

Αποφύγετε κουνούπια

Τα κουνούπια εκτός από ενοχλητικά, μπορούν να μεταδίδουν ασθένειες όπως η ηπατίτιδα και ζίκα.

Για να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

 • Χρησιμοποιείστε απωθητικά κουνουπιών: Υπάρχουν διάφορα είδη απωθητικών κουνουπιών στην αγορά, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δέρμα σας για να αποφύγετε τα κουνούπια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουνουποαπωθητικoύς λαμπτήρες στο σπίτι σας για να μειώσετε τον αριθμό των κουνουπιών.
 • Φορέστε κατάλληλα ρούχα: Τα κουνούπια δεν μπορούν να περάσουν τα λεπτά ρούχα, έτσι φορέστε μακριά ρούχα και κλειστά παπούτσια για να προφυλαχθείτε από τα τσιμπήματα.
 • Αποφύγετε την έξοδο στις ώρες που τα κουνούπια είναι πιο ενεργά: Τα κουνούπια είναι πιο ενεργά κατά τη διάρκεια της νύχτας και της αυγής, οπότε αποφύγετε την έξοδο από το σπίτι σας κατά τις ώρες αυτές.

Χρήσιμες συμβουλές για την απολύμανση σε κήπο και μπαλκόνι

Για να αποφύγετε τα κουνούπια στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Αδειάστε όλα τα αντικείμενα που μπορεί να συγκεντρώνουν νερό: Τα κουνούπια αναπαράγονται στο νερό, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο στον κήπο ή το μπαλκόνι σας που να συγκεντρώνει νερό.
 • Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι βάσεις των φυτών σας (γλάστρες) δεν έχουν νερό που μπορεί να έχει συσσωρευτεί.
 • Κάνετε τακτικές απολυμάνσεις για κουνούπια.
 • Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια, τα σκουπίδια λόγο των λιπαρών ουσιών έλκουν τα κουνούπια.
 • Όταν πλένετε την βεράντα ή τον κήπο φροντίστε να στραγγίζουν τα νερά.
Γνωρίστε το έντομο.

Βιολογικός κύκλος κουνουπιών, τσιμπήματα και σημάδια.

Βιολογικός κύκλος κουνουπιού

Ο βιολογικός κύκλος του κουνουπιού αποτελείται από τέσσερις στάδια: αυγό, κουνούπι (λαρβα), κουκούλι (πούπα), και ενήλικο κουνούπι.

Αναπαραγωγή κουνουπιού

Το αυγό του κουνουπιού τοποθετείται στο νερό, κοντά σε πηγές, λίμνες, χαλίκια ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο υγρασίας. Από το αυγό βγαίνει η λαρβα, η οποία επιβιώνει στο νερό και τρέφεται με μικρά οργανικά υλικά, όπως φυτικά απόβλητα και άλλα οργανικά υπολείμματα.
Ο λόγος για τακτική απολύμανση για κουνούπια είναι να προλάβουμε την μετάβαση σε κουνούπι.

Διάρκεια ζωής

Η διάρκεια ζωής του κουνουπιού εξαρτάται από το είδος του κουνουπιού και τις συνθήκες που βιώνει. Γενικά, η διάρκεια ζωής του κουνουπιού κυμαίνεται από μερικές ημέρες έως και περίπου ένα μήνα.

Είδη κουνουπιών

Υπάρχουν πολλά είδη κουνουπιών σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι κουνούπια ανήκουν στην οικογένεια των Culicidae. Ορισμένα από τα πιο κοινά είδη κουνουπιών περιλαμβάνουν:

 • Κουνούπι τίγρης (Aedes albopictus)
 • Κουνούπι Anopheles
 • Κουνούπι Culex
 • Κουνούπι Aedes: Η οικογένεια Aedes περιλαμβάνει αρκετά είδη κουνουπιών, τα οποία μεταδίδουν αρκετές ασθένειες, όπως τον ιό του Ζίκα.

Ιστορία κουνουπιών

Η ιστορία των κουνουπιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία της ανθρωπότητας. Τα κουνούπια έχουν υπάρξει στον πλανήτη μας εδώ και περίπου 210 εκατομμύρια χρόνια και έχουν αναπτύξει μια εξαιρετικά πολύπλοκη ζωή.

Διατροφικές συνήθειες των κουνουπιών

Τα κουνούπια είναι εντόμων και η διατροφή τους εξαρτάται από το στάδιο της ζωής τους. Οι κουνούπια πρόκειται για επίλεκτους τροφοφάγους, καθώς τρέφονται μόνο με αίμα και οι αρσενικοί κουνούπια τρέφονται και με φυτικά υλικά.

Διάρκεια τσιμπήματος κουνουπιού

Η διάρκεια του τσιμπήματος ενός κουνουπιού εξαρτάται από την ποικιλότητα των ειδών και από την ευαισθησία του ανθρώπου που τσιμπιέται. Συνήθως, η διάρκεια του τσιμπήματος ενός κουνουπιού δεν υπερβαίνει τα 2 λεπτά.

Μόνιμα σημάδια στην επιδερμίδα

Όπως και οι κοριοί έτσι και τα κουνούπια στην πλειονότητα των ανθρώπων δεν αφήνουν μόνιμα σημάδια τα τσιμπήματα κουνουπιών. Τα σημάδια που προκαλούνται από το τσίμπημα του κουνουπιού είναι συνήθως προσωρινά και εξαφανίζονται μετά από μερικές ώρες ή μερικές ημέρες.

Μετάδοση ασθενειών

Τα κουνούπια μπορούν να μεταδίδουν ασθένειες στους ανθρώπους μέσω του τσιμπήματός τους. Οι ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια ονομάζονται αρθροπονοϊκές ασθένειες.

Τελευταίες σελίδες
Εξειδικευμένες ερωτήσεις

Αφορά ερωτήσεις πελατών για την απολύμανση και απεντόμωση

Απολύμανση σε ξενοδοχεία για κοριούς.

 • Η απεντόμωση κοριών σε ξενοδοχεία είναι ένα σημαντικό ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για τους πελάτες και το προσωπικό των ξενοδοχείων. Οι κοριοί μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στους πελάτες και να επηρεάσουν αρνητικά τη φήμη του ξενοδοχείου.
  Η απεντόμωση κοριών σε ξενοδοχεία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως με τη χρήση χημικών προϊόντων, αλλά και μη χημικών μεθόδων όπως η θερμική απεντόμωση ή η χρήση ατμού. Οι χημικές μέθοδοι είναι συνήθως οι πιο αποτελεσματικές

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτούνται επαναλαμβανόμενες εφαρμογές.

 • Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να απαιτήσουν επαναλαμβανόμενες εφαρμογές καταπολέμησης εντόμων. Αρχικά, πρέπει να ληφθεί υπόψη το είδος εντόμου που πρέπει να καταπολεμηθεί, όπως για παράδειγμα ο κοριός, ο ψύλλος ή το τσιμπούρι. Στη συνέχεια, πρέπει να εξεταστεί η προσβασιμότητα του χώρου και, τέλος, ο πληθυσμός των εντόμων ή των τρωκτικών που πρέπει να καταπολεμηθούν.

Αλλεργία σε σκευάσματα για την απολύμανση ή την απεντόμωση.

 • Συνιστάται να αναφέρετε τυχόν αλλεργίες σε σκευάσματα απολύμανσης ή απεντόμωσης κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία. Τα άτομα με αλλεργίες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της απολύμανσης ή απεντόμωσης του χώρου τους. Το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει ποιες διαδικασίες απολύμανσης μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια στο χώρο σας.

Προβλήματα υγείας.

 • Είναι σημαντικό να ενημερώσετε την εταιρία πριν προγραμματίσει την απολύμανση ή την απεντόμωση για την ύπαρξη ατόμου ή κατοικίδιου που επηρεάζεται από τη χρήση χημικών στον χώρο. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρία να προσαρμόσει την επαγρύπνησή της και τις δράσεις της, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τον ασθενή ή το κατοικίδιο.
Τελευταία άρθρα
Η εμπειρία
.. φέρνει πάντα ..
.. αποτέλεσμα.
Call Now Button